Over mij

Psychologie!

Wat kan ik zeggen, ik ben al mijn leven lang geboeid door psychologie. Natuurlijk, als kleine meid wist ik niet dat het dat was. Maar toen vond ik ‘mensen’, ‘hoe mensen samenzijn’ en ‘hoe het komt dat…’ al uitermate fascinerend.

Ik groeide, met ouders en oudere broer, op in Voorschoten. En popelde tegen het eind van de middelbare school om naar Rotterdam te gaan en hier psychologie te gaan studeren.

Wacht eens even…

De studie was leerzaam, interessant en een beetje een koude douche. Waar ik op zoek was naar het unieke in ieder mens, de thema’s die spelen en de relatie tussen algemene methoden en ieder individu, zocht de opleiding naar de grootste gemene deler. Er was weinig ruimte voor vrij denken, vernieuwing en de persoonlijke invulling van het vak.

Aan de ene kant heel logisch, het is een wetenschappelijke opleiding en je wilt dat mensen die de praktijk ingaan goede diagnoses en behandelingen opstellen. Het resultaat: protocollen werk. Maar een mens is geen ‘verven op nummer’ en in mijn ogen is diagnose en behandeling vaak kortzichtig, inefficiënt en zonder gevoel voor wezenlijke groei.

Die leemte in de opleiding vulde ik door kunst en cultuurwetenschappen te gaan studeren. Deze studie bood meer ruimte voor de uniekheid van de mens. Hierin vond ik een goede aanvulling op mijn opleiding. Want ik wilde nog steeds maar één ding. Psycholoog worden.

Ah, de liefde

Ik heb me in de opleiding gespecialiseerd in ‘de liefde’. De liefde is eigenlijk altijd om ons heen. Als je naar films, muziek, boeken en televisieseries kijkt zou je denken dat we met zijn allen maar met één ding bezig zijn.

In het dagelijks leven speelt de liefde maar een kleine rol. Denk maar na, je besteedt meer tijd en energie aan je werk dan aan je partner. Raar, als je bedenkt dat het toch voor iedereen uiteindelijk het allerbelangrijkste blijkt. Mijn speciale interesse in de liefde heeft geleid tot een onderzoek.

Hoe het komt dat…

Natuurlijk blijken de dingen niet zo makkelijk als ik als tiener gehoopt had. Hoe dingen komen is een complex samenspel van heel veel factoren. Ik kan, samen met mijn cliënten, goed achterhalen ‘hoe het komt dat…’. Maar de redenen zijn altijd anders. Want ieder mens is anders. En dat maakt mijn vak zo prachtig.

Mooi leven

Naast mijn praktijk heb ik een lieve en ondersteunende vriend. Hij is net begonnen in zijn eigen Franse restaurant. Samen genieten we van het Bourgondische leven. We hebben samen een zoontje en een eigenwijze maar lieve hond.

Dilys

Contact Psycholoog Rotterdam

Ik hoop dat je de informatie kunt vinden die je zoekt. Heb je vragen? Of wil je weten of ik je kan helpen? Neem contact op voor persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie of bel 010-3070091. Ik heb geen wachtlijst, dus je kunt snel in mijn praktijk terecht.