Quarterlife Crisis bij Psycholoog Rotterdam

En nu?

Je bent aan het einde van de twintig of al een beetje in de dertig. Er ligt een wereld voor je open. Kansen genoeg. Mogelijkheden zat.
En nu lukt het je eigenlijk niet tot iets te komen. Elke keuze lijkt zo definitief. Een baan. Samenwonen. Buitenland. Verder studeren. Of misschien wel met een nieuwe studie beginnen. Alsof alle keuzes die je nu gaat maken je voor de rest van je leven ketenen.

Dat levert een hoop stress op. Veel mensen hebben er last van. Het heet de ‘quarterlife crisis’, de ‘dertigersdip’ of ‘dertigerscrisis’.

Aansteller? Nee.

De crisis die je nu voelt, wordt door de buitenwereld niet echt serieus genomen. Dat komt omdat je ‘op papier’ alles voor elkaar hebt – huisje, boompje, beestje. En waar dat niet zo is zul je waarschijnlijk wel succesvol worden.
Daardoor is het voor mensen met een dertigersdip lastig om zichzelf serieus te nemen. Je loopt er te lang mee rond, het gaat van kwaad tot erger en voor je het weet is het een serieuze identiteitscrisis.

Wezenlijke onzekerheid in het leven

Er zijn een aantal momenten in je leven dat de poten onder je stoel vandaan gezaagd worden. Alle zekerheden worden twijfelachtig. Op zijn best ben je bewegingsloos, op zijn slechtst stuurloos. In zo’n toestand verkeer jij je.
Je kunt goed door zo’n periode heen komen. Op eigen kracht, of met hulp van een specialist. Iemand die je de juiste vragen stelt. Die kritisch kan zijn waar jij er moeite met hebt. Die je een spiegel voorhoud. Die de zin van de onzin scheidt. En die je confronteert met jezelf.

Contact Psycholoog Rotterdam

Ik hoop dat je de informatie kunt vinden die je zoekt. Heb je vragen? Of wil je weten of ik je kan helpen? Neem contact op voor persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie of bel 010-3070091. Ik heb geen wachtlijst, dus je kunt snel in mijn praktijk terecht.