Therapie Rotterdam bij therapeut Dilys Moons

Goed snappen wat er speelt

Alhoewel elke behandeling anders verloopt en ik bij iedereen die methoden en technieken inzet die het meeste resultaat boeken, zit er een lijn in de behandeling.

De therapie is gericht op inzicht en wat je met dat inzicht doet.

Om tot inzicht te komen, nemen we de tijd om te begrijpen wat er speelt. Wat er écht speelt. Vaak zijn klachten, vragen en problemen de toplaag van heel andere vraagstukken die veel dieper ingrijpen in je leven. Ik zorg dat je je op je gemak voelt, zal op sommige punten doorvragen, je een spiegel voorhouden, proberen zaken te verduidelijken.

Hoe kom je tot inzicht

Het is hartstikke moeilijk om voor jezelf altijd te weten of iets is zoals het is. Soms lijkt het allemaal knap onoverzichtelijk en in veel gevallen hebben we niet eens in de gaten dat we gestuurd worden door verschillende dingen om ons heen. Dat gaat allemaal heel onzichtbaar.

Iedereen heeft zich in de loop van zijn leven gedrag aangeleerd. Het hielp je, dat je zo meegaand was, je maakte er makkelijk vrienden mee. Nu heb je die meegaandheid niet meer nodig, maar toch blijf je het doen – zelfs ten koste van jezelf. Die vaste patronen zijn heel hardnekkig. Maar wij gaan ze met Therapie Rotterdam doorbreken.

Een ander veelvoorkomend onderdeel is het vinden van ‘op hol geslagen gedachten’. Bijna iedereen heeft er last van: er gebeurt iets en jij gaat, zonder precies te weten wat, er allemaal dingen bij bedenken. Je collega reageert niet op je mail. En in plaats van het feit te accepteren voor wat het is gaan je gedachten er in volle vaart vandoor. Oh, dat komt vast doordat ik die keer zo slecht presteerde. En nu is hij vast boos. Hij gaat trouwens ook altijd ergens anders zitten in de kantine… We leven allemaal veel te veel in ons hoofd en in heel veel gevallen kloppen jouw gedachten niet met de feiten. En is het allemaal veel moeilijker dan nodig is.

Ik zal je tijdens de behandeling bij Therapie Rotterdam heel veel teruggeven. Ik vertel je wat ik zie, wat ik bij je merk. Dat kan soms best confronterend zijn – maar in mijn ervaring helpt het je precies te begrijpen wat er aan de hand is.

Therapie Rotterdam: inzicht, en dan?

Met inzicht alleen ben je er niet. Je begrip over jou, jezelf en de wereld om je heen geeft je handvatten om iets te veranderen met Therapie Rotterdam. Voor de meeste mensen blijkt die verandering heel makkelijk als ze eenmaal het inzicht hebben. Maar je moet het natuurlijk wel doen.

Ook daar help ik je bij met Therapie Rotterdam.

Bekijk hier de therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij mij in Rotterdam. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik één van de volgende links:

Contact Psycholoog Rotterdam

Ik hoop dat je de informatie kunt vinden die je zoekt. Heb je vragen? Of wil je weten of ik je kan helpen? Neem contact op voor persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie of bel 010-3070091. Ik heb geen wachtlijst, dus je kunt snel in mijn praktijk terecht.