Verlies en rouwverwerking bij Dilys Moons – Psycholoog Rotterdam

Iets verliezen is vreselijk

Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk, de hoop op een kind. In alle gevallen moet je met dat verlies leren omgaan.

Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd vorm aan geven. Maar soms lukt het niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen.

Taken in het rouwproces

Om een rouwproces goed te kunnen doorlopen, moet je verschillende taken verrichten:

  • Accepteren van verlies,
  • Accepteren van pijn en verdriet,
  • Aanpassen aan een nieuw leven,
  • Ons verlies een plaats geven en de draad van het leven oppakken.

De behandeling van Psycholoog Rotterdam is er op gericht om het rouwproces in zijn geheel te doorlopen.

Ergens vast in het proces

Veel mensen komen in dit proces vast te lopen omdat ze verlies niet kunnen accepteren of omdat ze de pijn bijvoorbeeld niet aankunnen. Daarin kan ik je helpen.

Ik zal het hele proces samen met jou doorlopen en je ondersteunen tijdens de emoties die erbij horen. Op eind van dit proces zal de pijn en verlies nog steeds bij je horen, maar je zult in staat zijn om door te gaan met je leven. Wij kunnen er een betekenisvolle ervaring van maken.

Online therapie

Verlies en rouwverwerking kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo met je eigen online psycholoog.

Contact Psycholoog Rotterdam

Ik hoop dat je de informatie kunt vinden die je zoekt. Heb je vragen? Of wil je weten of ik je kan helpen? Neem contact op voor persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie of bel 010-3070091. Ik heb geen wachtlijst, dus je kunt snel in mijn praktijk terecht.